Google søgefelt

Ønsker I et søgefelt på jeres hjemmeside, kan I vælge at oprette et Google søgefelt, der kun søger på jeres hjemmeside. I kan læse mere om Google Site Search og se vejledningen til, hvordan det oprettes her: https://developers.google.com/custom-search/

Følg punkterne i vejledningen og derefter juster koden som beskrevet nedenfor:

Her ses et eksempel på scriptet fra Google (Dette virker ikke på ChurchDesk hjemmesider):

<script async src="https://cse.google.com/cse.js?cx=000000000000000:cccccccc"></script><div class="gcse-search">&nbsp;</div>

For at få det til at virke, skal I erstatte følgende linje:

<div class="gcse-search"></div>

med koden nedenfor:

<style type="text/css">.gsc-control-cse * { box-sizing: initial; }
  .gsc-search-button { line-height: normal; }
</style>
<div class="gcse-search"></div>

Vær opmærksom på, at der ikke er et mellemrum efter "?" i scriptet som er kopieret fra Google.

FORKERT:  https://cse.google.com/cse.js? cx=000000000000000:cccccccc
KORREKT: https://cse.google.com/cse.js?cx=000000000000000:cccccccc

Indsæt søgefeltet på hjemmesiden

Når du har fået koden fra Google, indsætter du søgefeltet på hjemmesiden sådan:

• Gå til HJEMMESIDE
  • Klik på "+ Opret indhold" og vælg Tekstvisning
  • Giv tekstvisningen en passende titel
  • Inden du indsætter koden i tekstboksen, skal du klikke på "Deaktiver teksteditor" nedenunder tekstboksen
  • Gem din tekstvisning

Nu kan du indsætte tekstvisningen på hjemmesiden i øvre/nedre blokke. Du kan se mere om at oprette og indsætte tekstvisninger her.