Læg en video eller lydfil på hjemmesiden

I denne vejledning kan du lære, hvordan du indsætter en video eller lydfil på hjemmesiden, ved at linke til filen eller ved at bruge YouTube,, Facebook eller SoundCloud.

Sådan indsætter du en video eller lydfil på hjemmesiden, som link:

For at kunne lægge en video/lydfil på hjemmesiden som et link, skal du først uploade filen til jeres ChurchDesk Filer. Se hvordan du uploader en fil her. Filen kan max fylde 50MB.

NB! ChurchDesk har ikke en automatisk video eller audio afspiller på hjemmesiden, så ved brug af denne metode, kan video/lydfilen ikke afspilles direkte på hjemmesiden, men den besøgende skal downloade filen først.

Sådan indsætter du en video/lydfil på hjemmesiden som et link

1. Gå til den side, hvor du vil indsætte filen og klik på "rediger"
  2. Marker et stykke tekst, der skal fungere som link, fx "Se videoen her"
  3. Klik på link-ikonet
  4. I feltet "søg efter indhold" begynder du at skrive filens navn, vælg den på listen, når den kommer frem
  5. Vælg om filen skal åbnes i samme fane eller i en ny
  6. Klik på "indsæt link"
  7. Afslut med at gemme

Denne videovejledning viser overstående steps:

Video og lyd afspillere

Herunder kan du læse, hvordan du fx. kan bruge YouTube, Facebook eller SoundCloud til dine videoer eller lydfiler. Der er mange andre video og lyd afspillere på nettet, som også kan bruges. Fremgangsmåden vil være den samme for alle, så længe I kan finde en indlejr/embed kode for videoen eller lydfilen.

Sådan indsætter du en video fra YouTube:

• Først finder du videoen på YouTube
  • Klik på knappen "Del" midt under videoen
  • Klik på 'Integrer' eller "embed

pZ1oogsQzXjtStliDMGZ07MlK9jxQi7p10_H--POjTf7FbTPtqDhmpGtysxOTUKxk4RDoIyo4s_ZTFIHHng3Q5-HT0ltYSV0hxd0xzTTLodvaowm_XOowgE2XaJQhtVdxR-PxPEZEfter du har klikket på 'Integrer' får du en iFrame kode som du skal kopiere og indsætte på jeres hjemmeside:

p6AAjZ6ssODBjEtorwhhj-4QOn6O4QdGz-tfJEw5y0JkLB7_CoevK2N1brFpPsmH4xrqvzNklByxbhnwi_jMt4tD-XAFk0oOglgljaJz2Wh4x5Vqt08vEipbx9775Jhre2fx0vn7Nu har du kopieret iFrame koden fra YouTube.

• Gå til hjemmesiden, hvor du gerne vil vise denne video.
  • Klik på rediger på siden
  • Klik på 'Deaktiver teksteditor' under tekstboksen, for begivenheder/blogindlæg klik på "<>" knappen
  • Indsæt iFrame koden og afslut med at gemme

Inden du gemmer, vil jeg anbefale, at ud ændrer denne del af koden, så videoens bredde er responsive:

• Der hvor der står: width="560"
  • Ændre det til: width="100%"

Sådan indsætter du en video fra Facebook:

• Først finder du videoen på Facebook og klikker på den
  • Klik på knappen med de tre prikker til højre under videoen
  • Klik på 'Indlejr' eller "embed"

Nu har du kopieret iFrame koden fra Facebook.

• Gå til hjemmesiden, hvor du gerne vil vise denne video.
  • Klik på rediger på siden
  • Klik på 'Deaktiver teksteditor' under tekstboksen, for begivenheder/blogindlæg klik på "<>" knappen
  • Indsæt iFrame koden og afslut med at gemme

Inden du gemmer, vil jeg anbefale, at ud ændrer denne del af koden, så videoens bredde er responsive:

• Der hvor der står: width="560"
  • Ændre det til: width="100%"

Sådan indsætter du en lydfil fra SoundCloud:

Start med at oprette en konto hos SoundCloud og derefter kan I uploade jeres lydfiler hertil. Husk at læse SoundClouds betingelser for brug.

• Først finder du lydfilen på SoundCloud
  • Klik på knappen "Share"
  • Klik på "embed"
  • Kopier iFramen i feltet "Code"

Nu har du kopieret iFrame koden fra SoundCloud.

• Gå til hjemmesiden, hvor du gerne vil lægge lydfilen
  • Klik på rediger på siden
  • Klik på 'Deaktiver teksteditor' under tekstboksen, for begivenheder/blogindlæg klik på "<>" knappen
  • Indsæt iFrame koden og afslut med at gemme